Rajhrad 05/2010

M.Š.S. Asmodeus pořádala dne 22. května 2010 v Rajhradě již 15. ročník „Šermířské show“. Pro diváky byl připraven středověký jarmark s ukázkami řemesel, dobové vojenské ležení, výstava zbraní a zbroje, ukázka dravých ptáků, soutěže pro děti a hlavně – šermířská vystoupení.

Jako první předvedla pořádající skupina Asmodeus vystoupení o tom, jak sny bývají zrádné a jak je někdy lépe žít si svůj malý obyčejný život v současnosti, než se nechat popravit v bouřlivých dobách minulých.  Hned vzápětí jsme se mohli pokochat ladným tancem orientálních tanečnic z El Raks Sael.

Potom nás Historizující sdružení žakérské Poustevník zavedlo, ve svém divadelně-šermířském představení „Pozor, vévoda kouše!“, do období renesance, kdy Evropou táhly houfy německých vojáků, tzv. landsknechtů. Čaroděj Cave nás nenechal na pochybách, že je úžasný kouzelník, alchymista, pyrotechnik, krotitel ohně a rozličních tvorů – zejména hadů.

My jsme divákům představili pana Jaryna ze Sedla ve vystoupení „Pán a páže“. Pán v doprovodu svého pážete jdou do bitvy a cestou zažijí spoustu komických i napínavých příhod. Letos vzniká již čtvrté pokračování o této důležité „historické postavě“, která měla pro dějiny stejný význam, jako  všudypřítomný Jára  Cimrman :-) Kdo nevěří, ať se přijede podívat na letošní Bitvu Modřice 19.6.2010.

Diváky poučila i pobavila netradiční módní přehlídka, aneb „Co se nosilo od starověku po rokoko“ v režii Asmodea a Poustevníku. A už začaly velké přípravy scény na poslední představení. Čekání bylo však napínavé, protože zrovna vrcholil hokejový zápas Česko-Švédsko. Poté, když moderátor oznámil, že jsme vyhráli až po samostatných nájezdech a postupujeme do finále, nadšení nebralo konce :-)

Jako poslední vystoupila česká šermířsko-kaskadérská společnost Novica. V představení „Han-cesta k moci“ byl v obrazech vyprávěn příběh mladého bojovníka dospívajícího ve vládce. V náročné scéně, kde kulisou byla například část opevnění, předvedla Novica s nasazením plno hromadných bojových scén.

http://www.asmodeus.cz

Fotogalerie 2010-05-22 Vystoupení Rajhrad El Raks Sael Poustevník jarmark-čaroděj Cave čaroděj Cave Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem Carpe Diem módní přehlídka módní přehlídka Novica Novica Novica Novica Novica Novica Novica Novica

 
Štítky: