Těšany 07/2007

     Dne 7. července 2007 jsme se zúčastnili druhého ročníku gotické bitvy v Těšanech „Dobývání tvrze Kradlov“, kterou pořádala shš Dux. Opět se vydařilo počasí, organizace i samotná bitva, což bylo vidět na úsměvech diváků i šermířů. 
     Bitvu zahájilo ozbrojené přepadení posla, který byl potom zachránci ukryt ve tvrzi. Zatímco „zlí“ tvrz obléhali a dobývali, zaútočili jim „dobří“ ze zálohy do zad. Burácení hákovnic a děla se mísilo s řinčením zbraní a povykem šikujících se jednotek. Přesto tentokrát zvítězilo zlo a ženy a děti oplakali mrtvé. Některé skutečně – malá Benjamin se s pláčem a slovy: „Tatínek je ZASE mrtvý… opravdicky!“ vydala přes bitevní pole do náručí otce… sklidila za to potlesk. Bohužel tím, tátovi zabránila v možnosti účastnit se dalších šarvátek, které divákům šermíři předvedli jako přídavek. Sekery Sigurdu se činily, děravá přilba a zásek v zádech budiž toho důkazem.

více na stránkách http://dux.wz.cz  Fotogalerie 2007-07-07 Bitva Těšany KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 
Štítky: