Otnice 06/2007

     Ve dnech 2.-3. června 2007 se konala gotická bitva v Otnicích. Pořádali ji Rytíři země Moravské a účastnilo se jí asi čtyřicet šermujících. Pro deštivé počasí se omezil program pouze na šarvátky a drobnou ohňovou šou v den první a krátkou bitvu bez scénáře den druhý.
     První den oživila hrstka „hadráků“ velmi vážně brané souboje oplechovaných rytířů svým nadhledem a humorem, se kterým sehráli scénku „Zavaž mi střevíček“. Po zavázání byla „princezna Lada“ stržena na zem, škrpál byl vyzut a odhozen v dál, kde se zastavil o týl plechové přilby a nic netušícímu bojovníkovi se zavřelo hledí. Diváci se smáli dál, až se za břicha popadali, když jistému rytíři ze skupiny Lucius již po několikáté uprostřed bitevní vřavy spadly kalhoty.
     Druhý den zahájili bitvu bubenice a potom proběhlo, za podpory lučištníků, několik útoků se zbraněmi v rukách a na závěr pěsťovka. Rytíři se, podle výrazů ve tvářích, bavili skvěle, ale pro diváka byla samotná bitva trochu nudná. Nejvíce diváci ocenili, když vedoucí RZM promlouval na závěr a byl napaden členy vlastní skupiny, kterým se zdálo, že mluví už moc dlouho.

více na stránkách http://rzm.mysteria.cz  Fotogalerie 2007-06-02 Bitva Otnice KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 
Štítky: