Zubštejn 07/2006

     Dne 22. července 2006 se konal 3. ročník Bitvy o hrad Zubštejn. O zdejších kláních let minulých, kterých jsme se zúčastnili, se dočtete v záložce Akce za léta 2003-2005.  
     V bitvě šermovalo 40 ozbrojenců, kterých bylo znatelně méně oproti loňsku. Únos skvěle se bránící Hanky /shš Lucius/ do hradu (její jekot byl slyšet až do vesnice), byl pomstěn. Po dobývání palisády byla proražena brána. Šermíři pomalu postupovali po svahu, až obsadili hrad a popravili hradního pána. Celá podívaná trvala asi 20 min na prudkém slunci, takže jsem litovala všech účinkujících v plné zbroji. Zatleskalo asi 600 spokojených diváků. Jenom malá Benjamin byla ráda, že jde dělat „halí belí“, přestože to nejprve vypadalo, jak je žhavá do boje.
     Pasování Jakuzy /shš Lucius/ do řad rytířů proběhlo ve vší důstojnosti. Po dvou hromadných bitvách byla ta třetí na pěsti. Mladí se do boje pustili s vervou a nadšením – hned, jak se kdokoli zvedl a nevypadal jako mrtvola, už ji měl. Hromadka skončila jak jinak než naší oblíbenou hromadou. A kdo se ještě necítil jako naklepaný řízek, připojil se k ukázce tréninku šermu. Den zakončila ohňová „šou“ /Extraktor/.

více na stránkách http://www.zubstejn.com/bitva

Fotogalerie 2006-07-22 Bitva Zubštejn KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Štítky: