Otnice 07/2006

     Klání v Otnicích se konalo 15. července 2006. Pořádali ho Rytíři země Moravské a účastnilo se ho asi šedesát účinkujících z deseti skupin. Přihlíželo na dvě stě diváků. Pořadatelé perfektně zvládli nakrmit a napojit bojovníky a při různých soutěžích a tombole pobavit děti i jejich rodiče.
     První ročníky probíhaly jako klasická bitva s dobýváním palisády. Letos od tohoto scénáře bylo upuštěno a šermíři předvedli spíše vystoupení zakončené hromadnou bitvou. Musím smeknout před uměním domluvit se (těsně před akcí) a potom sehrát třičtvrtěhodinové dopředu nenacvičené „divadlo“ s desítkami nezávislých lidí. Velký podíl na tom měly hlavní postavy: výborně deklamující Zdenál (shš Armet) a náš oblíbený vedoucí Jaryn, kteří si dění na scéně – s pomocí ostatních – vymysleli a kočírovali. Odměnou jim byl smích a potlesk diváků.
     Zápletka byla jednoduchá – na přátelském setkání dvou šlechticů u příležitosti oslav svatby se u dvora tančí a baví šermem. Jedna strana v duelech stále vítězí, nakonec (díky „dárečku“ – do koženice s motivem draka oděnému – Sunarovi, který opět hází Hnědem vstříc třem protivníkům) se síly na obou stranách vyrovnají a vše skončí hromadnou bitvou.
     My jsme mimo jiné: tančili, udýchali souboj „2v1″, uronili kapku krve (jak jinak než Hnědovy) a rozbíjeli ústa hlavicí. Naši mladí se řádně zapojili během vystoupení a hlavně – při poslední bitvě.
    Představení bylo dokonce tak dlouhé, že ztratilo pozornost malé Benjamin těsně před koncem. Ovšem pouze do chvíle, kdy jí metr od hlavy prolétla část zlomeného meče.

více na stránkách http://rzm.mysteria.cz  Fotogalerie 2006-07-15 Bitva Otnice KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 33_99.jpg

 
Štítky: