Lovčičky 04/2016

Dne 30. dubna proběhla „Lovčičská Zteč“, kterou jsme pořádali my klub YMCA Brno Carpe Diem ve spolupráci s obcí Lovčičky, občerstvení zajišťovali hasiči.

Počasí nám přálo a tak pod vymetenou oblohou bez mráčku proběhlo odpoledne plné vystoupení a soutěží pro děti v rytířském duchu. Nechybělo ani dobové ležení a tržiště. Dnem provázel a s historickými reáliemi nás seznamoval Libor Olšan. Děti se mohly  vyřádit na několika stanovištích – hod oštěpem, boj s rytířem, střelba z luku, kuše , střelba z katapultů. Pro ty děti, které přišly v čarodějnických kostýmech, byla narychlo uspořádána soutěž masek a byly oceněny tři. A že bylo těžké vybírat!

Vystoupil Hadí mág Cave se svými kouzly, ale jako vždy nejvíce diváky nadchly jeho mazlíčci – hadi, které si mohli zblízka prohlédnout a pohladit. Vystoupení Sandry Doležalové, která předvedla se svým koníkem parádní cirkusové kousky drezury koně, bylo přerušeno nepěkným pádem, ale Sandra i koník vše zvládli a dohráli do konce. Posledním bylo vystoupení shš Carpe Diem – Kladivo na čarodejnice. Tohle vystoupení zahrané na vážno vyděsí i nejednoho dospělého. Přesto, že se Jaryn všemožně snažil toto vystoupení odlehčit, pár dětí jsme rozplakali. :-) Středověké bitvy se účastnilo 50 účinkujících a platících diváků přišlo tři stovky.

Tímto děkujeme všem, kteří se podíleli na perfektně zvládnuté organizaci, účinkujícím i všem divákům, kteří se, jak doufám, dobře bavili.

http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/lovcicska-stec-rytiri-k-boji-povolali-i-divaky-20160501.html

fotky z akce:

http://shscarpediem.rajce.idnes.cz/Lovcicska_ztec_2016-04-30

http://janek-cz.rajce.idnes.cz/Lovcicska_ztec-30.4.2016/#DSC_0879.jpg

pozvánka na akci:

http://carpediem.goo.cz/nami-poradane/pozvanka-na-lovcicskou-ztec-30-4-2016

 
Štítky: ,