Zubštejn 07/2011

Tradiční Bitva o hrad Zubštejn vypukla v sobotu 23. července 2011 v areálu zříceniny hradu. Vystoupení se v letošním roce vázalo k pověsti o hodinářovi. Kolem 40ti šermířů si krátce zabojovalo před spoustou diváků, kteří mohli ocenit krásnou přírodu i z dotací EU obnovenou zříceninu hradu. A protože Carpe Diem a Rytíři země Moravské si v bitvě zašermovali málo,  rozdali si to potom nejenom na meče, ale i na pěsti.

Rozlehlý hrad Zubštejn byl založen pány z Pernštejna. Jeho původní název – Lapis, Kámen – byl později v souladu s rozmachem pernštejnské legendy změněn na Zubrštejn, z čehož vznikl současný zkomolený název Zubštejn. V budoucnu plánuje město Bystřice nad Pernštejnem vybudovat v prostorách kolem zříceniny řemeslné předhradí. Pořádaly by se zde různá symposia, například slévárenské nebo tesařské.

foto Radek

Fotogalerie 2011-07-23 Bitva Zubštejn OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Štítky: