Slavkov 09/2010

Dne 19. září 2010 v zámeckém parku ve Slavkově u Brna slavil „Dobrovolný svazek obcí Ždánický les a Politaví“ 15 let od svého založení. Sdružení čítá dnes již celkem 27 obcí a měst. Na těchto slavnostech se jednotlivé obce pochlubily svými aktivitami. Mohli jsme vidět soubory lidových tanců, cimbálovku, mažoretky i úžasného „Karla Gotta“ :-) … Součástí oslav bylo také vyhodnocení - cykloakce „Za poznáním mikroregionu“.  

My jsme zde reprezentovali Lovčičky. Zatímco u hlavního pódia čekaly lovčičské ženy na svých „pět minut slávy“ a program se stále protahoval, my jsme předvedli na vedlejší scéně naše čtvrté pokračování „Pana a pážete“. A když jsme viděli, jak jsou děti natěšené na meče a zbroje, nemohli jsme jim upřít možnost potěžkat si je. Malí šermíři a šermířky byli někdy odvážní, někdy nerozhodní a někdy s pláčem utekli. Poslední klučina, ač nedobrovolně, vyzval na souboj naráz celou naši skupinu. Do jednoho nás porazil a tak jsme mu poděkovali za zmasakrování. :-)

Fotogalerie 2010-09-19 Vystoupení Slavkov soubory lidových tanců soubory lidových tanců soubory lidových tanců mažoretky slavkovský zámek - vedlejší scéna porada CD před vystoupením malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři malí rytíři poslední (chtě nechtě) vyzval na souboj celou skupinu ... ... bojoval statečně ... ... a všechny nás zmasakroval :)

 
Štítky: