Jihlava 04/2006

    Před velikonoci ve dnech 14.-16. dubna 2006 jsme zahájili šermířskou sezónu na 8. ročníku bitvy „Na Jihlavských hradbách“.  Konala se pod záštitou Městského informačního centra a organizovali ji Vyděděnci a Společenstvo svobodných pánů z Jihlavy. V pátek ve večerních hodinách zval průvod na víkendový program. Na nábřeží vyrostla tvrz a kolem se rozrostlo stanové městečko a jarmark. Sobotní odpoledne zahájili sokolníci ze záchranné stanice dravých ptáků. Jezdecké umění na koních přiblížili humorným výkladem charismatický kozák a jeho „krásná žena“ Hilda. Živě zahráli Lucrezia Borghia a Metanoon.
    V pořadí první bitvy, která byla situována do období Karla IV, se zúčastnilo asi 320 šermířů a trvala neuvěřitelnou půlhodinu, přestože bitevním polem obcházel Smrt. Cílem bylo dobít tvrz, což se podařilo po několika útocích vedených rozbahněným terénem. Vyzkoušeli jsme si, že bojovat se dá nejenom chladnými zbraněmi, ale i větvemi a … vodou – zrada z vlastních řad bolí nejvíce :-) . Ale ani studená voda nedokázala zchladit naše horké hlavy zapálené do boje, takže volání k ústupu neodradilo některé od zdolávání soupeře. Ve večerní bitvě bojiště osvětlovala pouze hořící tvrz a hořící kupky sena. Bojovat v šeru proti lehce ovíněnému soupeři bylo dost nebezpečné, tak jsme se raději nechali zabít sympatickou holčičkou, která se ze svého vítězství ještě nevzpamatovala. Této noci nejenom tvrz lehla popelem – účastníci rovněž. Jak jinak si vysvětlit, že na plánovanou nedělní dopolední bitvu se jich sešlo pouhých třináct.

1 více na stránkách http://vydedenci.mysteria.info  Fotogalerie 2006-04-14 Bitva Jihlava KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 
Štítky: